Slik steker du kyllingfilet i stekepanne
Noen synes det er vanskelig å unngå tørrstekt kyllingfilet da de er engstelige for å ikke steke den godt nok. Men ikke fortvil, bruk et steketermometer. Da får du perfekt kylling uansett størrelse - hver gang!
Slik gjør du:
- Krydre kyllingfileten med valgfritt krydder eller salt og pepper.
- Varm opp stekepannen til middels varme, og legg i kyllingfileten. Har kyllingfileten skinn, legger du skinnsiden ned.
- Stek fileten ca 2 minutter på hver side for å få en god stekeskorpe.
- Skru ned til lav varme og etterstek 4-6 minutter avhengig av størrelsen på fileten. Bruk gjerne steketermometer, kyllingfileten er ferdig når den er 68°C.
Slik steker du kyllingfilet i ovn
Enten du vil steke en stor kyllingfilet eller steke kylling til mange er det enkelt å steke kyllingfilet i ovnen:
- Krydre kyllingfileten etter ønske eller med salt og pepper.
- Brun kyllingfileten kjapt på begge sider i stekepannen til den har fått stekeskorpe.
- Stekes i ovn på 180°C i ca 15 minutter avhengig av størrelse. Bruker du steketermometer, tar du ut kyllingfileten når den når 68°C.
- La kyllingen hvile i 5 minutter og server.
Se noen av våre oppskrifter med kyllingfilet
Slik steker du rå kyllinglår
Tilberedning av rå kyllinglår gjøres på omtrent samme måte som kyllingfilet. Den store forskjellen er at kyllinglår ofte har skinn og bein i motsetning til filet som oftest er uten skinn og er benfri.
- Kyllinglår har skinn som blir ekstra sprøtt om du bruner det raskt på høy varme i stekepannen, for deretter å steke det ferdig i ovnen.
- Stek deretter kyllinglåret i ovnen på 180°C i ca 15-20 minutter, og bruk steketermometer.
- Ta ut kyllinglåret når det har en kjernetemperatur på 68°C. La kyllinglåret hvile i 5 minutter så kjøttsaften får satt seg i kjøttet.
Bruk steketermometer
Steketermometer er det beste redskapet for å sikre gjennomstekt, men ikke tørt kjøtt. Pass på at du ikke stikker steketermometeret så det treffer bein, da får du feil kjernetemperatur på kjøttet.