BBQ-marinert kyllingfilet med grillet ananas
60 Lett 4 pers.
Oppskrift på grillet kyllingfilet med grillet ananas, spyd av grønnsaker og en frisk koriander dipp til. En skikkelig sommer middag og friskt tilbehør til grillet kylling.
1
Begynn med grønnsaksspyd
Del ananasen i fire båter eller tykke skiver. Rens og skjær grønnsakene i jevne biter og tre dem lagvis på grillspyd. Pensle spydene med olje og krydre lett med salt og pepper. Grill ananasen og grønnsakspydene gylne og møre.
2
Lag korianderdipp
Bland finhakket koriander med yoghurt og olivenolje. Smak til med limesaft og salt. Alternativt kan du kjøre blandingen i stavmikser.
3
Slik steker du filetmiks
Fordel filetene utover i aluminiumsformen og steke i ovn på 200 grader eller på grill i ca. 10 - 12 minutter.
Snu filetene underveis. Anbefalt kjernetemperatur er 68 grader.
La gjerne kjøttet hvile i 10 minutter etter steking.
Grilltid uten aluminiumsformen er ca 7 - 10 minutter på høy indirekte varme.
4
Servering
Server med grillet ananas, grønnsakspyd og korianderdipp.
Vel bekomme, fra PRIOR og Lise Finckenhagen.