Helstekt marinert kalkunfilet med frisk sitrussalat med urter
120 Middels 4-5 pers.
Helstekt marinert kalkunfilet med sitrussalat, honning-balsamicodressing og smørkuler med urter og tranebær gir et saftig, smakfullt og fargerikt middagsmåltid.
TIPS! Hvor mye kalkunfilet trenger jeg per porsjon/person? Vi gir deg svaret: Beregn ca 200g pr. porsjon/person.
1
Slik gjør du
Start med forberedelser av kalkunfilet
Aldri stekt kalkunfilet før og ønsker å se bildeserie for fremgangsmåten steg for steg? Klikk deg inn på denne oppskriften for å se hvordan du helsteker kalkunfilet
Eller følg disse enkle stegene
Brun kalkunfileten i stekepanne med smør slik at den blir gylden på alle sider.
Stek fileten ved 125grader i ca 2 timer til kjernetemperatur 68grader.
TIPS! Bruk alltid steketermometer til helstekt kalkunfilet. Stikk termometeret i den tykkeste delen av stykket på kalkunfileten. Husk at temperaturen stiger et par grader mens kalkunen hviler, så du kan fint ta den ut et par grader før 66 grader.
2
Slik lager du sitrussalat
Finsnitt kålen. Ha den i en bolle sammen med eddik og olje.
Skrell appelsin, klementin og grapefrukt og skjær de i tykke skiver. Bland sammen med rødkålen på et stort fat.
Topp med granateple, panneristede hasselnøtter, burrata ost og urter.
3
Slik lager du honning og balsamicodressing
Bland sammen honning, revet hvitløk, stjerneanis og søt balsamico i en skål.
Hell den søte honning-balsamicodressingen over salaten
4
Slik lager du urter og tranebær smørkuler
Del smør i biter og ha det i en bolle sammen med lirt salt. Hakk urter og strø over smøret. Kna det godet sammen med fingrene og form kuler.
Hakk tranebær og vend kulene i det.
5
Servering
Fileten bør hvile før du skjærer i den, helst 20 minutter for best resultat.
Skjær fileten opp i skiver og server med salaten, honning og balsamicodressing.
Server med surdeigsbrød og smørkuler.