Helstekt marinert kalkunfilet med frisk sitrussalat med urter

120 Middels 4-5 pers.

Helstekt marinert kalkunfilet med frisk sitrussalat og tranebær smør som tilbehør

Helstekt marinert kalkunfilet med sitrussalat, honning-balsamicodressing og smørkuler med urter og tranebær gir et saftig, smakfullt og fargerikt middagsmåltid.

TIPS! Hvor mye kalkunfilet trenger jeg per porsjon/person? Vi gir deg svaret: Beregn ca 200g pr. porsjon/person.

1

Slik gjør du

Start med forberedelser av kalkunfilet

Aldri stekt kalkunfilet før og ønsker å se bildeserie for fremgangsmåten steg for steg? Klikk deg inn på denne oppskriften for å se hvordan du helsteker kalkunfilet

Eller følg disse enkle stegene

Brun kalkunfileten i stekepanne med smør slik at den blir gylden på alle sider.

Stek fileten ved 125grader i ca 2 timer til kjernetemperatur 68grader.

TIPS! Bruk alltid steketermometer til helstekt kalkunfilet. Stikk termometeret i den tykkeste delen av stykket på kalkunfileten. Husk at temperaturen stiger et par grader mens kalkunen hviler, så du kan fint ta den ut et par grader før 66 grader.

Bruk steketermometer ved helsteking av kalkunfilet

2

Slik lager du sitrussalat

Finsnitt kålen. Ha den i en bolle sammen med eddik og olje.

Skrell appelsin, klementin og grapefrukt og skjær de i tykke skiver. Bland sammen med rødkålen på et stort fat.

Topp med granateple, panneristede hasselnøtter, burrata ost og urter.

3

Slik lager du honning og balsamicodressing

Bland sammen honning, revet hvitløk, stjerneanis og søt balsamico i en skål.

Hell den søte honning-balsamicodressingen over salaten

4

Slik lager du urter og tranebær smørkuler


Del smør i biter og ha det i en bolle sammen med lirt salt. Hakk urter og strø over smøret. Kna det godet sammen med fingrene og form kuler.

Hakk tranebær og vend kulene i det.

5

Servering

Fileten bør hvile før du skjærer i den, helst 20 minutter for best resultat.

Skjær fileten opp i skiver og server med salaten, honning og balsamicodressing.

Server med surdeigsbrød og smørkuler.