Slik lager du karbonader av kyllingkjøttdeig
40 Lett 4 pers.
Så enkelt kan du lage hjemmelagde karbonader av kyllingkjøttdeig. Serveres med syltet rødløk, ovnsbakte grønnsaker og timian –og dijondressing.
1
Start med å lage syltet løk
Kok opp vann, eddik, sukker og ingefær skåret i skiver. La det småkoke til sukkeret har løst seg opp.
Rens løken og skjær den i tynne skiver. Legg skivene med løk over i den varme laken og trekk kasserollen til side. La skivene ligge og avkjøle seg i laken og hell alt på et norgesglass så har du til flere middager.
2
Tilbehør
Skrell og del grønnsakene i grove biter å ha de i en ildfast form. Ha over litt olje og saften av en sitron. Topp med salt og pepper og stek de i ovnen på 200 grader i ca 30-40 min.
Rør inn dijonsennep i et beger med crème fraishe og vips så har du verdens enkleste dressing.
3
Slik lager du karbonader
Bland sammen kyllingkjøttdeig, maisenna, kaldt vann, salt og pepper til du har en jevn masse, gjerne i en kjøkkenmaskin. Stek i smør på middels sterk varme til karbonadene er gjennomstekt, i 3–4 minutter på hver side. Vend karbonadene ofte for at varmen skal fordele seg jevnt.
Server karbonader med syltet rødløk, ovnsbakte grønnsaker toppet med timian –og dijondressing.