Varm ovnen til 120 grader. Kle formen med bakepapir i bunnen og på sidene.
Visp eggehviten til myke topper ved middels hastighet. Bland kardemommen sammen med sukkeret og tilsett sukkeret litt etter litt. Øk hastigheten og visp til tykk og blank marengs.
Bre marengsen utover i formen og stek marengsen midt i ovnen i cirka 1 time. Avkjøl.
Vask kakeringen og kle den innvendig med «kakeplast» eller bakepapir. Sett den tilbake rundt marengsbunnen.
Skill eggene. Visp eggeplommene til eggedosis med halvparten av sukkeret og frøene fra vaniljestangen.
Visp yoghurt og fløte til myk krem. Pisk eggehvitene med resten av sukkeret til myk marengs.
Vend yoghurtkremen sammen med eggeplommene og vend til slutt inn marengs og hakket hvit sjokolade. Hell halvparten av isblandingen over i formen.
Fordel halvparten av de rørte bærene litt her og der. Hell over resten av isblandingen og resten av de rørte bærene. Lag litt mønster ved å dra en kniv et par runder gjennom blandingen.
Sett kaken i fryseren og la den stå i 4-6 timer. Isen skal helst være litt myk i midten ved servering.