Italiensk suppe med hel kylling
40 Middels 4 pers.
Oppskrift på en varmende italiensk kyllingsuppe med hel grillet kylling! En tomatisert og enkel rett som passer godt til hverdagsmiddagen.
1
Slik gjør du
Hakk løk, stangselleri og gulrot i små biter. Kok med kylling i en stor kjele og hell på nok vann til at det er helt godt dekket. Kok opp og skum av.
2
Kok opp på nytt
Tilsett hakkede tomater, pepperkorn, krydder og laurbærblad. Kok opp igjen og la det putre i 20-25 minutter, til kyllingkjøttet er gjennomkokt. Ta opp kyllingen og avkjøl den litt.
3
Smak til og server
Smak til kraften med salt, pepper og en skvis sitron. Riv kjøttet fra beina og ha det tilbake i suppen og varm opp.
Server med revet parmesan, krutonger og frisk basilikum.
Tips! Lag brødkrutonger av gammelt brød
I stekeovn: Varm opp ovnen til 180 °C. Del brød i terninger, vend med olivenolje, salt og pepper. Stek i ovnen i 5-8 minutter, til krutongene er gylne og sprø.
I stekepanne: Varm opp en stekepanne på middels varme. Del brød i terninger, vend med olivenolje, salt og pepper. Stek i pannen under omrøring, til krutongene er gylne og sprø.