Julepølse med ovnsbakte rotgrønnsaker
45 Middels 4 pers.
Julepølse av kylling og kalkun med ovnsbakte rotgrønnsaker, spinat og appelsinrømme på siden. Saftig og godt med smaken av jul!
1
Slik gjør du
Del opp poteter og rotgrønnsaker i biter. Ha dem i en ildfast form og ha over litt olje, en halv hvitløk, salt og pepper. Stek i ovnen på 180 grader i ca. 30 min.
Når grønnsakene er klare, vender du i spinat og vårløk.
2
Stek julepølsene
Stek pølsen på middels temperatur i en stekepanne sammen med smør, 3 fedd hvitløk og friske urter.
Stek i ca. 5 min. på hver side. Du kan også ettersteke pølsen litt i ovnen.
Mot slutten av steketiden har du i rosiner.
3
Lag appelsinrømme
Bland sammen rømme, appelsinsaft, raspet appelsinskall, salt og pepper til en dressing.
Server denne til de varme grønnsakene og nystekt julepølse.