Kalkunburger med avokado, dressing og søtpotetfries

30 min Lett 4 pers.

Slik lager du en saftig og god kalkunburger med avokado, hamburgerdressing og søtpotetfries.

1

Slik gjør du:

Start med søtpotetfries

Forvarm ovnen til 200°C. Skjær søtpotetene i tynne staver og legg dem i en stor bolle.

Tilsett olivenolje, paprikapulver, hvitløkspulver, salt og pepper. Bland godt til søtpotetene er jevnt dekket.

Spre søtpotetstavene jevnt på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller til de er gylne og sprø. Snu dem halvveis i steketiden.

2

Slik lager du hjemmelaget burgerdressing

Finhakk løk og syltet agurk.

Bland sammen ingrediensene i dressingen og la stå i kjøleskapet i ca. 20 min.

3

Slik steker du kalkunburger

Varm opp grillen eller en stekepanne på medium varme.

Pensle burgerne med litt olivenolje, og stek dem til de er gjennomstekte (gjennomvarmes til minimum 68 °C i kjernen) Mens burgerne steker, rist burgerbrødene lett på grillen eller i en panne.

Fordel avokadoskivene og salaten på bunnen av hvert burgerbrød.

Når burgerne er ferdige, legg dem på toppen av avokadoen og salaten. Tilsett rødløk og dressing. Legg toppen av burgerbrødet på, og server med søtpotetfries ved siden av.

TIPS! Du kan gjerne tilsette ekstra ingredienser som ost, syltet rødløk eller sylteagurk

Søtpotetfriesene kan også dyppes i ketchup, aioli eller din favorittsaus.