Kyllingfilet i airfryer
30min Middels 4 pers.
Slik steker du kyllingfilet i airfryer. Følg denne stekemåten for et garantert saftig resultat. Smaker kjempegodt med asiatisk marinade.
1
Slik marinerer du kyllingfiletene
Bland sammen koriander, thaibasilikum, vårløk, fiskesaus, olje, limejuice, limeskall, honning, ingefær, salt og pepper i en bolle.
Ha kyllingfiletene i en plastpose og hell i marinaden.
Kna godt på utsiden av posen og mariner i minst 2 timer, gjerne over natten.
Klem litt innimellom på posen.
TIPS! Marinaden kan du gjerne lage dagen i forveien eller la stå i minst 2 timer.
2
Slik lager du ingefær- og peanøttdressing
Finhakk ingefær og hvitløksfedd. Tilsett peanøttsmør og alle ingredienser.
Rør sammen.
3
Slik lager du coleslaw
Kok edamamebønner i et par minutter og ha i en stor bolle. Skrell gulrøtter og riv dem grovt i en rasp.
Finsnitt hodekål, rødkål og vårløk. Bland inn kål, gulrot og vårløk.
Hell over dressingen og bland godt.
4
Slik steker du kyllingfiletene i airfryer
Tørk kyllingfileten med litt tørkepapir.
Forvarm airfryeren til 200 grader. Ta ut kyllingfilet fra posen med marinade.
Stek marinert kyllingfilet på 180 grader i 10-12 minutter avhengig av størrelse på fileten, snu den gjerne underveis.
Sjekk med steketermometer – kyllingfileten bør ha 74 grader.
5
Servering
Dryss over nøtter og koriander.
Server coleslaw med stekt kyllingfilet.