Kyllingfilet i airfryer

30min Middels 4 pers.

Slik steker du kyllingfilet i airfryer. Følg denne stekemåten for et garantert saftig resultat. Smaker kjempegodt med asiatisk marinade.

1

Slik marinerer du kyllingfiletene

Bland sammen koriander, thaibasilikum, vårløk, fiskesaus, olje, limejuice, limeskall, honning, ingefær, salt og pepper i en bolle.

Ha kyllingfiletene i en plastpose og hell i marinaden.

Kna godt på utsiden av posen og mariner i minst 2 timer, gjerne over natten.

Klem litt innimellom på posen.

TIPS! Marinaden kan du gjerne lage dagen i forveien eller la stå i minst 2 timer.

2

Slik lager du ingefær- og peanøttdressing

Finhakk ingefær og hvitløksfedd. Tilsett peanøttsmør og alle ingredienser.

Rør sammen.

3

Slik lager du coleslaw

Kok edamamebønner i et par minutter og ha i en stor bolle. Skrell gulrøtter og riv dem grovt i en rasp.

Finsnitt hodekål, rødkål og vårløk. Bland inn kål, gulrot og vårløk.

Hell over dressingen og bland godt.

4

Slik steker du kyllingfiletene i airfryer

Tørk kyllingfileten med litt tørkepapir.

Forvarm airfryeren til 200 grader. Ta ut kyllingfilet fra posen med marinade.

Stek marinert kyllingfilet på 180 grader i 10-12 minutter avhengig av størrelse på fileten, snu den gjerne underveis.

Sjekk med steketermometer – kyllingfileten bør ha 74 grader.

5

Servering

Dryss over nøtter og koriander.

Server coleslaw med stekt kyllingfilet.