Lag Hollandaisen etter anvisning på pakken og sett til side.
Stek bacon og la aspargesen få et par minutter i kokende vann før du avkjøler dem raskt i iskaldt vann.
Tips:
Du bør ha disse ingrediensene og dette utstyret for hånden:
- egg (helst gårdsegg, så ferske som mulig – da går posjeringen lettere)
- en stor gryte med vann
- eddik, ca 0,2 dl per liter vann
- Små skåler du kan knekke egget oppi før posjering
- Hullsleiv (til nøds kan du bruke en stor skje eller liten øse)
Følg disse tipsene for beste fremgangsmåte
Eddik gjør jobben lettere
Kok opp vann med eddik og salt. (Du må ikke bruke eddik, men mange liker syren og gjør det litt lettere å få godt resultat).
Kokende vann før knapp simring
La vannet fosskoke minst et minutt slik at det er skikkelig varmt. Det tar litt koketid å få vann og kjele skikkelig varmt. Senk så varmen slik at det er en knapp simring i gryta. (Trekk gryten av platen om du ikke har induksjon eller gass).
Ikke hell egget langsomt oppi
Bruk en skje til å lage en passe god virvel i vannet og slipp egget raskt oppi midten. Da vil egget fastne av seg selv og holde seg pent samlet. Ikke hell egget langsomt oppi vannet, da blir det tråder i vannet og ikke vellykket resultat.
La egget hvile i fem minutter
La egget ligge i ro på svak varme ca. 4 - 5 minutter. Ta det opp av vannet med en hullskje eller annen øse med hull, og legg det på kjøkkenpapir for avrenning.
Trykk her for lese flere tips og triks om posjering av egg her
Rist gjerne landbrødskiven, legg på spinatblader, asparges, bacon og det posjerte egget.
Server med et par spiseskjeer Hollandaise saus.