Salat med grillet lårfilet
50 Middels 4 pers.
Oppskrift på salat med ekte smak av sommer. Serveres med grillet overlår av kylling og jordbær og bakte poteter til en lett salat.
1
Slik gjør du
Pakk potetene i aluminiumsfolie. Ha over 2 dl olivenolje, salt og pepper. Bak potetene på indirekte varme til de er møre. Dette tar 30-40 minutter.
2
Grill lårfiletene
Pensle de ferdigstekte lårfiletene med rapsolje. Grill dem på direkte varme til de er gylne og varme. Dette tar ca. 5 minutter.
3
Lag salat
Del hjertesalatene i to på langs. Pensle snittflatene med rapsolje. Grill hjertesalatene med snittflaten ned på direkte varme i 1 minutt.
Del jordbærene i to og ha i en bolle sammen med pinjekjerner. Del de ferdigbakte potetene i to og bland med jordbærene.
Kutt den grillede hjertesalaten i strimler og bland med jordbærene.
Kjør 2 dl olivenolje, eplesidereddik og urter til en grønn gressing med en stavmikser.
Anrett salaten på et fat og legg de grillede lårfiletene oppå. Topp med urtedressingen.