Shakshuka med pølse og egg

40 Lett 4 pers.

Shakshuka med pølse, egg og hakkede tomater i panne

Shakshuka er en middagsrett der egg posjeres i en tomatsaus og har opprinnelse i det nord-Afrikanske kjøkken! En god middagsrett med egg som metter lenge. Prøv denne varianten med kjøttpølse av kylling og kalkun. En proteinrik middag med mye smak.

1

Slik gjør du

Hakk løk, hvitløk, chili, tomat og paprika. Del pølsene på langs, så i biter.

2

Stek ingredienser i pannen

Fres løk, hvitløk og pølsebiter i en stekepanne med litt olje i 2-3 minutter. Tilsett ferske og hermetiske tomater, paprikapulver og spisskummen og la det surre en stund på middels varme til alt er mykt, 15-20 minutter. Rør underveis så det ikke brenner seg.

3

Tilsett egg i pannen

Lag 4 groper i blandingen og knekk et egg i hvert av dem. Legg på lokk og la det hele stå på platen i 6-10 minutter, alt ettersom hvordan du ønsker eggene. Eventuelt sett pannen inn i stekeovnen på 225 °C og la stå til eggene er ferdig stekt.

Server med et dryss av persille.

Vel bekomme, hilsen PRIOR.

Eggsporing

Spor ditt PRIOR-egg

Visste du at hvert enkelt PRIOR-egg kan spores? Med denne sporingsfunksjonen kan du finne ut hvilken bonde som har ansvar for hønene som har lagt nettopp ditt egg. Skriv inn koden du finner på egget (8 siffer) for å finne produsenten av dette egget.

Dette egget er produsert hos:

${result.title}
som holder til i ${result.county}.
Her er det ${result.numberOfHens} 🐓, som produserer ${result.eggsPrDay} 🥚 hver dag.

Du kan se mer her
${result.message}
Loading spinner Loading spinner