Sitronmuffins med valmuefrø, lemoncurd og marengs

35 min Lett 12 stk pers.

Sitronmuffins med valmuefro lemoncurd og marengs

Luftige sitronmuffins med både søt og syrlig smak med marengs og lemoncurd!

1

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 °C og kle en muffinspanne med muffinsformer.

2

Ha mel, bakepulver, sukker, finrevet sitronskall, sitronsaft og valmuefrø i en bakebolle. Tilsett egg, lettrømme og smeltet smør og visp til en klumpfri røre.

3

Fordel røren i muffinsformene, fyll til 2/3 fulle, og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

4

Skjær et hull i toppen på muffinsen og hul ut med en skje slik at du får plass til fyll, men la det være igjen en kake-kant rundt hele og i bunnen. Fyll med lemoncurd.

5

Pisk eggehvitene til nesten stiv. Spe inn sukker og Maizena og pisk videre til helt stiv og blank. Ha over i en sprøytepose og dekk toppen på muffinsen med marengs. Bruk en brenner og svi marengsen før servering.

Eggsporing

Spor ditt PRIOR-egg

Visste du at hvert enkelt PRIOR-egg kan spores? Med denne sporingsfunksjonen kan du finne ut hvilken bonde som har ansvar for hønene som har lagt nettopp ditt egg. Skriv inn koden du finner på egget (8 siffer) for å finne produsenten av dette egget.

Dette egget er produsert hos:

${result.title}
som holder til i ${result.county}.
Her er det ${result.numberOfHens} 🐓, som produserer ${result.eggsPrDay} 🥚 hver dag.

Du kan se mer her
${result.message}
Loading spinner Loading spinner