Squashvafler med vårløk og tomatsalat

25 Lett 2-4. pers.

Vafler er raskt å lage og dette er en god grunnoppskrift med squash. En litt annerledes vaffel og en fargeklatt på bordet! Oppskriften gir 4 plater.

1

Slik gjør du

Riv squashen på et rivjern.

Ha all squash over i en sil og la det stå i noen minutter.

Klem ut en del av væsken fra squashen og ha squashen over i en bolle.

Tilsett finsnittet vårløk og hakket mynte.

Visp inn egg, mel og en klype sukker. Krydre røren lett med salt og kvernet pepper.

2

Stek vaflene straks i et varmt og godt smurt vaffeljern.

TIPS! Ikke la røren stå for lenge, når du har hatt i saltet vil squashen umiddelbart begynne å gi fra seg væske og røren kan bli litt i tynneste laget.

3

Slik lager du tomatsalat

Del tomatene i grove biter eller skiver, og finsnitt rødløken.

Bland sammen tomater og løk. Drypp over litt olivenolje og noen dråper eddik. Dryss over basilikum, en klype flaksalt og litt kvernet sort pepper.

Topp vaflene med tomatsalaten.

Eggsporing

Spor ditt PRIOR-egg

Visste du at hvert enkelt PRIOR-egg kan spores? Med denne sporingsfunksjonen kan du finne ut hvilken bonde som har ansvar for hønene som har lagt nettopp ditt egg. Skriv inn koden du finner på egget (8 siffer) for å finne produsenten av dette egget.

Dette egget er produsert hos:

${result.title}
som holder til i ${result.county}.
Her er det ${result.numberOfHens} 🐓, som produserer ${result.eggsPrDay} 🥚 hver dag.

Du kan se mer her
${result.message}
Loading spinner Loading spinner