Varm ovnen til 180 grader. Bruk to kakeformer, 22 cm i diameter. Kle formene med bakepapir i bunnen og smør sidene med litt nøytral olje.
Varm ovnen til 180 grader. Bruk to kakeformer, 22 cm i diameter. Kle formene med bakepapir i bunnen og smør sidene med litt nøytral olje.
Visp eggehvitene til mykt skum med en klype salt. Tilsett sukkeret litt etter litt og visp til marengsen blir tykk og blank. Vend inn mandlene og fordel røren i formene. Stek bunnene midt i ovnen i cirka 20 minutter. Avkjøl.
Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en tykkbunnet kasserolle. Varm blandingen opp over middels varme mens du hele tiden rører til kremen tykner. Kremen skal ikke stå å koke, men du skal se et par ordentlige bobler før du trekker kasserollen vekk fra varmen. Avkjøl kremen til romtemperatur og rør til slutt inn smøret. Avkjøl kremen videre i kjøleskapet til den stivner.
Legg mandelbunnene oppå hverandre med litt gul krem mellom lagene. Fordel resten av kremen over og rundt på kantene. Pynt med ristede skivede mandler og/eller friske bær.