Thaisuppe med kyllinglårfilet og lime
25 Lett 4 pers.
Oppskrift på thaisuppe med lårfilet av kylling og fantastiske asiatiske smaker! Lårfilet av kylling inneholder noe mer fett enn vanlig kyllingfilet og fettet gjør kjøttet saftig og smaksrikt, passer derfor perfekt i en suppe.
1
Slik gjør du
Finskjær vårløk og sukkererter. Bruk en ostehøvel eller mandolin og skjær strimler på langs av gulrot og stangselleri. Ha alle grønnsakene i en bolle med iskaldt vann. Dette vil gjøre dem ekstra sprøe.
2
Stek og kok opp
Varm olje i en stor gryte. Skjær kyllingen i tynne skiver og surr skivene i oljen til kjøttet får litt farge. Del løk i tynne biter. Ha i løk, kokosmelk og hønsebuljong. La det koke opp og senk varmen.
3
Servering
Rist sesamfrø i en tørr panne. Vask lime og ta av skallet med en rasp. Skrell ingefær og rasp den grovt. Ha limeskall, ingefær og saften av limen i suppen. Server med sesamfrø, grønnsaker og frisk koriander på toppen.